De cacheduur wijzigen

Het onderdeel Apparaatbeheer registreert gebeurtenissen die verband houden met bewaakte apparaten, zoals het verbinden van een apparaat en het verbreken van de verbinding met een apparaat, het lezen van een bestand van een apparaat, het schrijven van een bestand naar een apparaat en andere gebeurtenissen. Apparaatbeheer staat vervolgens de actie toe of blokkeert deze op basis van de instellingen van Kaspersky Endpoint Security.

Apparaatbeheer slaat informatie over gebeurtenissen op voor een specifieke periode, de cacheperiode genoemd. Als informatie over een gebeurtenis in de cache wordt opgeslagen en deze gebeurtenis wordt herhaald, is het niet nodig om Kaspersky Endpoint Security hiervan op de hoogte te stellen of om een andere prompt weer te geven voor het verlenen van toegang tot de overeenkomstige actie, zoals het verbinden van een apparaat. Hierdoor wordt het handiger om met een apparaat te werken.

Een gebeurtenis wordt als een dubbele gebeurtenis beschouwd als alle volgende gebeurtenisinstellingen overeenkomen met het record in de cache:

Schakel Zelfbescherming van Kaspersky Endpoint Security uit voordat u de cacheperiode wijzigt. Schakel Zelfbescherming in nadat u de cacheperiode hebt gewijzigd.

De cacheperiode wijzigen:

1. Open de registereditor op de computer.
  2. Ga in de registereditor naar het volgende gedeelte:
    • Voor 64-bits besturingssystemen: [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node\KasperskyLab\protected\KES\environment]
    • Voor 32-bits besturingssystemen: [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\KasperskyLab\protected\KES\environment]
  3. Open DeviceControlEventsCachePeriod om het te bewerken.
  4. Definieer het aantal minuten dat Apparaatbeheer informatie over een gebeurtenis moet opslaan voordat deze informatie wordt verwijderd.